SAP TM integratie met CarCube boordcomputer

Trimble_T&L

Steeds meer bedrijven gebruiken SAP TM als Transport Management systeem. Met SAP TM kan op een geoptimaliseerde manier een transportplanning worden gemaakt, bijvoorbeeld voor een wegvervoerder binnen Europa. Vervolgens worden de ritten daadwerkelijk uitgevoerd en, zodra een rit is afgehandeld volgt vaak de factuur van de logistiek dienstverlener.

Het gehele traject van de werkelijke uitvoering van een rit is daarmee echter nog niet inzichtelijk. Vanuit een Track&Trace perspectief biedt dat ruimte voor verbetering. Met de inzet van de CarCube boordcomputer kunnen allerlei fysieke gebeurtenissen tijdens een rit worden geregistreerd. Zodra een chauffeur start met het laden op de plaats van vertrek kan dat worden bijgehouden; of zodra het lossen op de afleverlocatie is uitgevoerd kan dit geregistreerd worden. De CarCube biedt zelfs de mogelijkheid om te registeren op welk moment de contactsleutel van de vrachtwagen wordt omgedraaid. Met de integratie tussen de CarCube en SAP TM worden al deze “events” geregistreerd in het SAP systeem. Daardoor is in SAP real-time inzichtelijk waar een vrachtwagen zich bevindt en wat dus de status van een bepaalde klantlevering is. Op deze manier kunnen eventuele vertragingen bijvoorbeeld al voor aankomst aan de klant worden gecommuniceerd.

Bas heeft, samen met een team van Trimble, deze integratie verzorgd en gerealiseerd.

Tijdens de ontwikkeling van de integratie hebben wij Bas leren kennen als een zeer prettig en kundig persoon. Wij zijn er erg trots op dat onze CarCube nu ook gekoppeld kan worden met SAP TM

Chris Boogaard, Country Manager Trimble T&L Nederland

Trimbletl_noPTX_nrml_HR